ONS HART VOOR DUURZAAMHEID

EN CIRCULARITEIT

Organisaties ondersteunen met toekomstbestendige oplossingen is de kern van ons werk.

Tegelijkertijd maken we ons zorgen over hoe bestendig de toekomst zélf is. Alles wat we doen, heeft impact.

Vanuit dat bewustzijn streven we naar een betere wereld voor de volgende generaties.

Dat doen we vanuit ons hart, samen met ons team.

Onze basis voor verandering

Om het succes van onze maatschappelijke en duurzame activiteiten te vergroten, heeft Avit een ESG-beleid opgesteld. Hierin staan onze doelen voor 2024 en ambities voor 2030, die mede zijn bepaald op basis van input van medewerkers. We kiezen voor doelen die dicht bij ons en onze mensen liggen en waarvan wij geloven dat Avit de meeste waarde kan toevoegen. Het ESG-beleid is integraal onderdeel van onze bedrijfsstrategie.

Onze pijlers

Great Place To Work

We willen al onze medewerkers een prettige, veilige werkomgeving bieden

Sustainable Portfolio

We streven naar een milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoord producten- en dienstenaanbod. 

Positive Social Impact

We leveren een positieve bijdrage aan onze samenleving.

Sustainable Operations

We streven naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk en operationele efficiëntie. 

Een duurzame, stimulerende werkomgeving

Voor alle kantoren in binnen- en buitenland streeft Avit naar een duurzame, CO₂-neutrale en inspirerende werkomgeving. Het hoofdkantoor van Avit Nederland is gevestigd in Vianen, in een ruimtelijk kantoorpand waar aandacht is voor duurzaamheid en welzijn van onze mensen. We maken enkel gebruik van groene energie en het kantoor is uitgerust met zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen en een warmteterugwinsysteem. Onze apparatuur is energiezuinig en defecte apparaten geven we een tweede leven of worden gerecycled.


Ook stimuleren we duurzaam gedrag bij onze medewerkers. We scheiden afval, verminderen papiergebruik zo veel mogelijk en het licht gaat uit op plekken waar niemand is. Samen nemen we ook deel aan activiteiten, zoals de World Cleanup Day. Met veel kleine inspanningen maken we samen een groot verschil.


Om het welzijn van onze medewerkers te bevorderen, beschikt het kantoor in Vianen ook over een eigen gym. Daarnaast krijgen medewerkers de mogelijkheid om flexibel en hybride te werken, wat bijdraagt aan een betere werk-privébalans en zorgt voor minder CO₂-uitstoot door woon-werkverkeer. Ook rijden veel collega’s hybride of volledig elektrisch en vermijden we vliegreizen wanneer mogelijk.

Duurzame certificering

Als eerste Cisco-partner in de Benelux & The Nordics heeft Avit de Cisco Environmental Sustainability Specialization behaald. Dit is een specialisatie die Cisco-partners stimuleert om op verantwoorde manier afgeschreven producten te hergebruiken of recyclen. Daarnaast is Avit in het bezit van het ISO14001-certificaat, wat inhoudt dat we voldoen aan strenge milieu- en duurzaamheidsnormen.


Avit bevindt zich op trede 4 van de CO₂-prestatieladder, wat aangeeft dat we niet alleen streven naar het verminderen van de CO₂-uitstoot binnen onze eigen organisatie, maar ook aandacht besteden aan de gehele keten en sector. Deze positie onderstreept onze toewijding aan duurzaamheid en het voortdurend streven naar milieubewuste praktijken.


Toekomstbestendig ondernemen

Avit staat open voor verandering en vernieuwing. Deze open blik helpt ons om mee te bewegen met ontwikkelingen in de wereld en een positieve impact te maken. Toekomstbestendig ondernemen is ons doel, waarbij ons ESG-beleid de komende jaren leidend zal zijn.

Corporate Social Responsibility

Benieuwd naar onze eerdere inspanningen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen? Download hieronder onze meest recente rapportage(s) over Corporate Social Responsibility.

Inclusief werkgeverschap


Bij Avit vinden we dat iedereen gelijke kansen moet krijgen op de arbeidsmarkt. Daarom werken we doorlopend aan inclusief werkgeverschap. Dit doen we onder meer door ruimte te bieden aan starters en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hierdoor hebben we het keurmerk voor de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) behaald.Lees meer over de carrièrekansen bij Avit