Maxime bakte oliebollen voor Het Vergeten Kind: “Ik wist meteen dat ik dit voor hen wilde doen”

Bij Avit willen we een positieve impact maken op de wereld waarin we leven, werken en bewegen. Dat doen we onder andere door zelf verantwoorde keuzes te maken, maar ook door onze collega’s in staat te stellen initiatieven te ontplooien die dicht bij hen en het hart van de organisatie staan. Met ons positive social impact (PSI)-programma kunnen collega’s tijd en geld inzetten voor initiatieven, acties, en goede doelen die bijdragen aan een betere maatschappij.

 

Maxime de Vaal, Inside Sales Representative bij Avit, zette met trots een PSI-initiatief op en zamelde geld in voor Het Vergeten Kind. Dat deed ze afgelopen december door zelf oliebollen te bakken en te verkopen. In gesprek met ons deelt Maxime graag wat Het Vergeten Kind voor haar betekent en wat ze met haar PSI-initiatief heeft gedaan:

 

Maxime, kun je vertellen wat Het Vergeten Kind voor jou betekent?

“Het Vergeten Kind maakt zich hard voor kinderen die het thuis minder goed hebben. Het gaat om kinderen die eerder, om wat voor reden dan ook, uit huis zijn geplaatst en in verpleeghuizen of gasthuizen wonen. Zelf heb ik, lang niet zo erg als deze kinderen, mij vroeger ook een beetje een vergeten kind gevoeld en ik had graag gewild dat er ook zoiets voor mij was.

 

Ik ben daarom al langer vrijwilliger bij Heppie, onderdeel van Het Vergeten Kind. Een aantal jaar geleden dacht ik: wat kan ik doen? Hoe kan ik bijdragen aan de samenleving? Toen Het Vergeten Kind op mijn pad kwam, paste dat perfect. Bij Heppie organiseren wij weekenden en vakanties voor de kinderen zodat ze echt weer even kind kunnen zijn.”

 

Hoe heb je Het Vergeten Kind geholpen?

“Ik kreeg het idee om geld in te zamelen door zelf oliebollen en warme chocolademelk te maken en te verkopen. Omdat ik nog nooit eerder oliebollen had gebakken, heb ik ook de hulp ingeroepen van mijn collega’s en veel mensen wilden helpen. Uiteindelijk hebben we met een team van ongeveer twaalf collega’s deze actie opgezet. Een aantal hielp met opbouwen, een aantal met bakken, etc. Uiteindelijk hielpen er ook nog collega’s die zich niet hadden opgegeven.

 

We hebben van tevoren ook geflyerd, waardoor er naast familie en vrienden ook veel mensen uit de buurt en lokale bedrijven langskwamen. Uiteindelijk was er zelfs een wethouder van de gemeente Vijfheerenlanden aanwezig – en hij nam meteen zestig oliebollen mee voor de raadvergadering later die avond.”

 

Hoe kijk je terug op het initiatief?

“Toen ik hoorde dat dit soort initiatieven bij Avit mogelijk zijn, wist ik meteen dat ik dit wilde inzetten voor Het Vergeten Kind. En het was echt een succes! Er gingen meer dan zes emmers aan oliebollenbeslag en liters warme chocomel over de toonbank. Met als resultaat een prachtige opbrengst van bijna 825 euro, afkomstig uit de verkoop en de online collectebus voor mensen die er niet bij konden zijn.”*

 

Avit is ontzettend trots op collega’s zoals Maxime die zich inzetten om een positieve sociale impact te maken en dergelijke successen te behalen.

 

*Online collectebus blijft open. Wil jij ook nog doneren? Bekijk dan: https://hetvergetenkind.digicollect.nl/maxime-de-vaal