UNIEKE NIEUWE OPLOSSING

 AVIT VIDEO CONSULT MET PRE-CONSULT

UNIEKE NIEUWE OPLOSSING:

AVIT VIDEO CONSULT MET PRE-CONSULT


De zorg is al langer bezig met digitalisering en innovatie, maar de focus lag voorheen vooral op het verlenen van zorg. De coronacrisis heeft duidelijk gemaakt dat er meer aandacht voor innovatie moet komen en dat nieuwe technologieën sneller geadopteerd dienen te worden. En dat gebeurt ook. Verschillende media schreven over de adoptie van videobellen in de zorg. Videovergaderen werd door corona in de zorg versneld ingevoerd en de eerste geluiden zijn positief. Digitalisering en innovatie om werken in de zorg makkelijker en efficiënter te maken, staat dankzij de coronacrisis, nog hoger op de agenda. Videovergaderen is een eerste stap. Er is echter meer technologie nodig om veilig te digitaliseren in de zorg.


Wereldwijd was er nog geen tool die zorgde voor een beveiligde videobel-omgeving, die in staat was om geautomatiseerd te checken of alles gereed en in goede staat was voor het videogesprek. Denk hierbij aan een goed werkende audio, microfoon, webcam en internetverbinding. Avit en Cisco hebben de handen ineen geslagen en een virtuele wachtkamer met veilige videoconsult-oplossing ontwikkeld.


VAN PRE-CHECK NAAR WACHTKAMER

Avit Video Consult brengt de zorg naar een hoger niveau. Er zijn twee aspecten die uniek zijn ontwikkeld voor deze sector. Het eerste is de beveiligde virtuele wachtkamer met een pre-check of alles naar behoren werkt. Voordat een patiënt in gesprek gaat met zijn zorgverlener komt men via een persoonlijke link in een persoonlijke wachtkamer terecht. Voordat de patiënt in deze wachtkamer terecht komt wordt er automatisch een pre-consult check uitgevoerd. Net als in een normale wachtkamer kan de patiënt in deze virtuele variant enkele tijdschriften lezen of een spelletje doen. Daarnaast zijn er het mogelijkheden om extra applicaties toe te voegen waardoor patiënten bijvoorbeeld al wat informatie over hun aandoening of behandeling kunnen lezen. Waardoor de patiënt de zorgverlener gerichte vragen kan stellen. Daarnaast zal een teller aangeven hoelang diegene nog op zijn afspraak moet wachten, zodat men precies weet waar hij aan toe is. Een echt voordeel ten opzichte van de fysieke wachtkamer.


Avit Video Consult biedt nog een voordeel voor zowel patiënt als zorgverlener. Tijdens het wachten in de virtuele wachtkamer, wordt de software automatisch nagelopen of alles naar behoeven werkt om een digitaal consult te starten. Is de internetverbinding voldoende? Werken de microfoon en de camera? De patiënt kan ook geholpen worden om alles werkend te krijgen. Als alle seinen op groen staan dan kan de zorgverlener met één druk op de knop het video consult starten. Er gaat geen tijd meer verloren aan het werkzaam krijgen van alle systemen. Zo ontstaat er voor patiënt en zorgverlener efficiëntie en kan alle aandacht uitgaan naar het vinden van de juiste diagnose of het verlenen van passende zorg.


DE PRIVACYGARANTIE

Naast het behalen van efficiëntie is ook privacy erg belangrijk. Doordat er met vertrouwelijke medische informatie gewerkt wordt, zoals met elektronisch patiëntendossiers, mag het dus niet zo zijn dat een derde persoon gemakkelijk die informatie kan afluisteren of toegang krijgt tot de persoonlijke ruimte. Bestaande oplossingen als Zoom en Microsoft Teams bieden hierbij geen uitkomst. De privacy van de patiënt moet gewaarborgd zijn. Bij Avit Video Consult wordt uiteraard gebruik gemaakt van een beveiligde omgeving waardoor de privacy van patiënten te allen tijde gewaarborgd is.


DE BESTE ZORG

Dat er nog stappen te zetten zijn in de digitalisering van de zorg is duidelijk. Juist softwareontwikkeling kan hier voor grote toegevoegde waarde zorgen. Door processen te automatiseren en oplossingen te consolideren kan er meer tijd gestoken worden in het daadwerkelijk ‘zorgen’. Want de video consults betekenen niet dat de fysieke consults overbodig worden, integendeel. Voor sommige klachten is het beter om een fysiek consult te hebben. Het digitaliseren van consults levert behandelaars veel tijd op en deze tijd wordt ook nog eens efficiënter gebruikt. Met Avit Video en de pre check zetten wij een mooie stap vooruit binnen het digitaliseren en innoveren van de zorg; kwaliteit met zorg.


Blog van Evert Smit, Sector Unit Manager Healthcare Avit

DEEL CONTENT

WIL JE MEER WETEN OVER VIDEO CONSULT VAN AVIT? DOWNLOAD HET WHITEPAPER.