TERGOOI ZIEKENHUIS KIEST AVIT

VOOR COMPLETE VERNIEUWING INFRASTRUCTUUR

Vianen, 4 juli 2023 - Het Tergooi ziekenhuis gaat, als eerste ziekenhuis in Nederland samen met Avit, de bestaande netwerkinfrastructuur vervangen door een volledig nieuwe omgeving op basis van Cisco Software Defined Access (SDA). Voor een ziekenhuis zoals Tergooi is een vlekkeloos werkende, betrouwbare en veilige netwerkomgeving essentieel. Doordat alle securityfuncties volledig geïntegreerd zijn in het nieuwe netwerk, kan Tergooi de informatiebeveiliging aanzienlijk versterken. Daarnaast biedt deze netwerkinfrastructuur meer flexibiliteit, sterk vereenvoudigd beheer en lagere beheerkosten. Zo kan medische apparatuur eenvoudiger op willekeurige plekken in het netwerk worden ingezet. Ook is Cisco SDA toekomstbestendiger dan de huidige omgeving. De verwachting is dat de locaties in Hilversum en Blaricum van het Tergooi ziekenhuis medio zomer volledig over zijn op de nieuwe netwerkomgeving.


NETWERKAPPARATUUR CRUCIAAL VOOR INFORMATIE EN COMMUNICATIE

De patiënten en 4.000 medewerkers op beide locaties vertrouwen op het netwerk voor het uitvoeren van belangrijke zorgtaken en voor al hun informatie- en communicatiebehoeften. Medio 2017 was duidelijk dat de huidige netwerkapparatuur niet meer voldeed aan de sterk veranderende eisen en vervangen moest worden.


Erik Vosmeijer, ICT Manager van Tergooi ziekenhuis: “Tergooi is een ziekenhuis dat doorlopend kijkt naar hoe zorg beter kan. ICT speelt daarbij een belangrijke en innoverende rol. Tegelijk moet ICT bijdragen aan efficiencyverbeteringen en kostenbeheersing. Toen bleek dat onze netwerkomgeving hierin niet meer meekon, hebben we gekozen voor een complete vervanging door een toekomstbestendig Cisco-netwerk. Voor de implementatie kwamen we in contact met Avit. Deze Cisco Gold-partner kwam niet alleen met een voorstel dat naadloos aansloot bij onze behoeften van Tergooi, maar bewees zich tijdens de gesprekken bovendien als een flexibele en zeer deskundige partner.”


“We zijn er bijzonder trots op dat wij geselecteerd zijn voor dit belangrijke project bij het Tergooi ziekenhuis. We zetten hiermee een flinke stap in de Healthcare sector”, zegt Evert Smit, Sector Unit Manager Health Care Avit “Veel organisaties in de zorg zijn nu nog gedwongen bezig met netwerkbeheer en komen niet toe aan innovatie.


Onze zorginnovaties zijn erop gericht om zorgmedewerkers te ontzorgen en efficiënter te laten samenwerken. Waarbij middelen worden ingezet zoals video vergaderen, video consulten en nog veel meer. Kwaliteit voor de zorg dat is waar het om draait. Dat geldt voor nu in deze roerige tijden maar ook naar de toekomst toe.”


Lees hier ons interview op Computable.nl

DEEL CONTENT

NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR MEER INFORMATIE.