STICHTING VOORTGEZET ONDERWIJS LELYSTADREALISEERT

TECHNOLOGISCHE INFRASTRUCTUUR MET AVIT GROUP

Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL) breidt de samenwerking met Managed Service Provider Avit Group verder uit. De SVOL brengt zijn drie verschillende middelbare scholen samen in een nieuwe, moderne campus ‘Porteum’, die binnenkort wordt opgeleverd. De SVOL gaf strategisch partner Avit Group de opdracht om de bestaande technologische omgeving te migreren en tegelijkertijd een nieuwe IT-infrastructuur te ontwerpen. Gezamenlijk wordt een ICT-infrastructuur gerealiseerd die een moderne, veilige en uitdagende onderwijsomgeving mogelijk maakt, waarin leerlingen en medewerkers kunnen excelleren.


Moderne en veilige onderwijsomgeving

In het verleden hebben de SVOL en Avit nauw met elkaar samengewerkt als het gaat om het implementeren, onderhouden en beheren van networking, datacenters, identity & access management en security. Nu de SVOL met 3.700 leerlingen en meer dan 400 medewerkers naar één nieuwe onderwijscampus verhuist, grijpt men deze kans aan om de technologische infrastructuur verder te optimaliseren. Gezien de goede samenwerking uit het verleden en de kennis en ervaring van Avit in het onderwijsveld, hebben de partijen samen hun partnership uitgebreid.


Managed services

De samenwerking betekent onder meer dat Avit oplossingen aandraagt en implementeert met betrekking tot de netwerkomgeving (LAN / WLAN / WAN), het datacenter inricht, de juiste securitymaatregelen voorstelt en koppelingen met cloud services realiseert. Daarnaast worden Internet of Things-oplossingen geïmplementeerd, onder andere in het kader van cameratoezicht. Tevens worden koppelingen met primaire applicaties als Learning Management Systemen tot stand gebracht. Ten slotte wordt de SVOL volledig ontzorgd en neemt Avit het beheer van de complete IT-omgeving uit handen middels managed services.


Toekomstbestendige IT-omgeving

Barry Lommen, bestuurder van de SVOL: “Porteum wordt een plek waar middelbare scholieren van Lelystad elkaar kunnen ontmoeten en waar ze zich thuis voelen. We bieden hen alle faciliteiten die zij nodig hebben om zich optimaal voor te bereiden op een succesvolle toekomst. Een innovatieve en toch robuuste en veilige IT-omgeving is een fundamenteel onderdeel hierbij. Ik ben blij dat wij hierbij kunnen vertrouwen op de kennis en ervaring van Avit. Ik ben ervan overtuigd dat wij samen een infrastructuur kunnen bouwen die voor Porteum de poort naar de toekomst opent.”


Innovatieve oplossingen

Marcel Martens, Sector Unit Manager Educatie bij Avit: “Ik kijk ernaar uit om samen met onze specialisten van Avit een compleet nieuwe IT-infrastructuur te realiseren voor de SVOL op een prachtige onderwijscampus. Hiermee leggen we de basis voor een toekomstbestendige en flexibele onderwijsomgeving. Dat maakt het mogelijk snel te reageren op nieuwe ontwikkelingen, zoals we recent hebben gezien met onderwijs op afstand. Daarbij aarzelt de SVOL niet om innovatieve oplossingen in te zetten en dat tekent het ambitieniveau.”

DEEL CONTENT

NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR MEER INFORMATIE.