HET (TIJDELIJKE) NIEUWE ONDERWIJS:

VIRTUELE EDUCATIE EN ONLINE SAMENWERKEN IN EEN VEILIGE DIGITALE OMGEVING

HET (TIJDELIJKE) NIEUWE ONDERWIJS:

VIRTUELE EDUCATIE EN ONLINE SAMENWERKEN IN EEN VEILIGE DIGITALE OMGEVING


Vanwege het coronavirus moeten alle onderwijsinstellingen in Nederland in ieder geval tot na de meivakantie dicht blijven, en wellicht gaat deze periode nog langer duren. De digitalisering in het onderwijs verkeert daarom momenteel in een stroomversnelling. Hoe zorgen docenten ervoor dat ze onderling én met hun leerlingen en studenten in contact blijven? En hoe creëer je een online omgeving voor kennisdeling en contactmogelijkheden? De noodzaak en behoefte aan (online) samenwerkingsoplossingen is op dit moment groter dan ooit. Toch moet er een weloverwogen keuze worden gemaakt, zodat er geen concessies worden gedaan aan het allerbelangrijkste: de online veiligheid.


DE DIGITALISERINGSSLAG: SNELHEID, VEILIGHEID EN SIMPLICITEIT ZIJN KEY

Terwijl webinars en online colleges gebruikelijk zijn voor universiteiten, komt het zelden tot nooit voor dat docenten in het basis, middelbaar en voortgezet onderwijs lesgeven zonder fysiek voor de klas te staan. Vanwege het coronavirus is de uitzonderlijke situatie ontstaan dat onderwijzen op de gebruikelijke manier tijdelijk niet mogelijk is. Veel scholen en universiteiten ondervinden nu dat de huidige infrastructuur niet is voorbereid op deze omstandigheden. Ze worstelen met het vinden van de juiste oplossing voor het lesgeven op afstand, en hoe ze slim online kunnen samenwerken met collega’s, leerlingen en studenten. De wens is een oplossing die snel toepasbaar en simpel uit te voeren is, aangezien het per direct nodig is.


Naast het feit dat de oplossing snel toepasbaar moet zijn, is een optimale beveiliging een absolute vereiste. Met Cisco-Webex is de online veiligheid van zowel de leerlingen als de docenten gegarandeerd. Een centrale beveiligingsfunctie voor Webex Teams, end-to-end-security, biedt namelijk een extra beschermingslaag die verder gaat dan de standaard cloudbeveiliging. Webex heeft daarnaast een ingebouwde security-tooling waardoor het online beschikbaar stellen van leermiddelen en lesmaterialen veilig verloopt, net als het voeren van oudergesprekken en het delen van gegevens van leerlingen en studenten.


VIRTUEEL LESGEVEN VIA CISCO WEBEX

Eén van de meest geschikte oplossingen is Webex, een optimale tool voor slim en veilig online samenwerken. Ook het geven en volgen van onderwijs op afstand door middel van virtuele lessen is heel eenvoudig. Het lesgeven wordt ondersteund door de mogelijkheid om applicaties, documenten, audio/video en multimedia-inhoud eenvoudig en snel te kunnen delen. Via Webex Meetings kunnen leerlingen en studenten in de gastmodus deelnemen aan de lessen, zonder dat ze daar een eigen account voor nodig hebben. De leerkracht bepaalt wie er toegang heeft tot de les en wanneer deze is afgelopen. De les kan daarnaast worden opgenomen zodat deze later terug te kijken is.


HOE GAAT AVIT HIERBIJ HELPEN?

Wij zetten graag onze hoog gekwalificeerde collaboration specialisten in om onderwijsinstellingen bij te staan in deze noodzakelijke digitale omschakeling. Dat doen wij op de volgende manier:


  • Avit bepaalt samen met u welke oplossing het beste aansluit op jouw specifieke behoefte. We staan voor u klaar om advies te geven en denken graag mee over welke applicaties het meest gewenst zijn. Ook kijken we of de randvoorwaarden die leernodig zijn om les op afstand te geven voldoende in huis zijn.
  • Avit stelt uiterst veilige collaboration en security applicaties beschikbaar. Of het nu gaat om de behoefte aan een online omgeving voor het delen van informatie of het geven van online lessen: wij stellen onze collaboration en security applicaties gratis beschikbaar voor 90 dagen. Onze oplossing Webex collaboration heeft ingebouwde security tooling zodat de veiligheid optimaal is.
  • Avit richt de tools in. 
  • Avit begeleidt de adoptie van de tooling.


We bieden niet alleen de applicaties gratis aan, onze specialisten zorgen ervoor dat alles op de gewenste manier wordt ingericht. We helpen docenten graag op weg en leggen uit hoe alle applicaties werken. Op die manier zorgen we ervoor dat iedereen optimaal gebruik maakt van de tools.


Wil je snel aan de slag en vrijblijvend gebruik maken van onze free trial, aarzel niet langer en neem direct contact met mij op. Ons Avit team gaat jou helpen.


Marcel Martens, Sectormanager Educatie

T: 0623250667, M: marcel.martens@avitgroup.com

Avit Group

https://detoekomstisvandaag.nl/avit/

DEEL CONTENT

NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR MEER INFORMATIE.