7*24 GLOBAL MANAGED DIENSTVERLENING

FOLLOW THE SUN SUPPORT

AVIT INTRODUCEERT 'FOLLOW THE SUN' SUPPORT


Avit, netwerk integrator en managed service provider, breidt haar wereldwijde managed services organisaties uit. Avit beschikt nu over één operatie met vestigingen in Nederland, de VS en in Azië. Avit verkort daarmee de time-to-market van service-aanvragen en optimaliseert de managed dienstverlening en Customer eXperience. Het unieke van de propositie van Avit is dat de service engineers werkzaam zijn voor Avit en in-house zijn opgeleid. Daarmee onderscheidt Avit zich van andere partijen in de markt met vaak een 24/7 managed service veelal georganiseerd vanaf één Netwerk Operating Center locatie (NOC) en, of op basis van een outsource model.


EÉN NETWORK OPERATING CENTER

Avit verzorgt de dienstverlening middels een ‘Follow the Sun’ methodiek, waarbij de Avit teams, in verschillende tijdzones, samenwerken voor haar klanten. Ronald Kraanen, CEO Avit: De drie geografisch verspreide teams werken samen als één NOC. Dat stelt ons in staat tijdgevoelige service calls sneller en efficiënter af te handelen. Op deze manier kunnen wij onder andere onze internationale klanten in hun eigen tijdzone bedienen. Daarnaast is het nu mogelijk om voor lokale klanten overdag changes of updates in hun tijdzone voor te bereiden en ’s nachts te implementeren via de twee andere teams in andere tijdzones. Simpel gezegd wordt hiermee de mogelijkheid gecreëerd om de klok rond te werken en op continue basis IT-werkzaamheden voor contractklanten te verrichten.


OPERATIE IN DRIE CONTINENTEN

De wereldwijde serviceteams beschikken over engineers die in Nederland getraind zijn en intensief samenwerken met de Avit collega’s in de andere tijdszones. Zo ontstaat er één hecht team, dat opereert vanuit de drie verschillende continenten. De Avit engineers zijn allen goed getrainde professionals en maken gebruik van de - in eigen beheer - ontwikkelde service-applicaties waaronder een volledig nieuw service ticketing systeem. Dit zorgt er onder meer voor dat calls aan het eind van een shift worden overgedragen aan het team in de volgende tijdzone.


FOLLOW THE SUN

Marco Remkes, managing partner bij Avit: Het Follow the Sun principe is een belangrijke verbreding en verdieping van onze managed dienstverlening, waarmee wij de Customer eXperience fors kunnen verbeteren. Nu al zijn resultaten volop zichtbaar aangezien klanten sneller geholpen worden, de workload optimaal verdeeld wordt en meerdere efficiencyslagen behaald worden. Wij zijn trots op het feit dat we nu beschikken over één global organisatie van serviceteams verdeeld over drie continenten. Deze teams bestaan uit high-end engineers met de hoogste Cisco- en Microsoft-certificeringen. In tegenstelling tot de meeste managed services providers hebben wij eigen engineers aangenomen in onze eigen operatie. Klanten kunnen vanuit alle drie de continenten hoogwaardige kwaliteit verwachten. Avit borgt hiermee een optimale klantbeleving op continue basis.