ACIGNIFYC OPTIMALISEERT COMPLIANCY

MET IDENTITY & ACCES MANAGEMENT OPLOSSING VAN AVIT

Avit, netwerk integrator en managed service provider, heeft een innovatieve Identity & Access Management (IAM) oplossing ontwikkeld voor KLM-dochter Cygnific, een customer service center. Deze IAM-oplossing, geleverd als een managed service in een Microsoft Azure omgeving, stelt Cygnific in staat het user management te optimaliseren. De onderneming, met verschillende wereldwijde vestigingen, verstevigt zo de controle op de rechten die medewerkers hebben voor toegang tot bedrijfsapplicaties. Dit komt ten goede aan de compliancy van Cygnific. Tegelijkertijd worden veel IT-taken verder geautomatiseerd, waardoor flinke kostenbesparingen worden gerealiseerd.


Cygnific levert wereldwijd customer services aan moederbedrijf KLM en andere luchtvaartmaatschappijen. Het bedrijf heeft zijn scope verbreed en is het nu ook actief in sectoren zoals de retail. Op twee locaties in Nederland werken meer dan 1000 medewerkers die bij elkaar 18 talen spreken en 34 landen bedienen voor klanten. Cygnific beschikt over een dynamische workforce, die schakelt tussen verschillende klanten, contactkanalen en business applicaties. Het bedrijf vroeg Avit een oplossing te ontwikkelen die user management koppelt aan de HR-omgeving. Hierbij is het uitgangspunt medewerkers optimaal te faciliteren, terwijl het recht op toegang tot de juiste data en applicaties in acht wordt genomen. Tegelijkertijd wilde Cygnific het inzicht in de gebruikersrechten vergroten en het provisioning proces vereenvoudigen.


INNOVATIES IDENTITY & ACCES MANAGEMENT

Avit analyseerde de processen binnen Cygnific en stelde vast waar de winstpunten gerealiseerd konden worden. Op basis van standaard componenten en maatwerkoplossingen heeft Avit, dat beschikt over een eigen team van ontwikkelaars, een innovatief Identity & Access Management systeem ontwikkeld. Het is nu voor Cygnific in één oogopslag duidelijk wat de gebruikersrechten zijn van medewerkers. Deze zijn ook heel eenvoudig aan te passen, wanneer medewerkers van functie wisselen of door training andere rechten krijgen.


EENVOUDIGER EN GEBRUIKSVRIENDELIJKER

Wij zijn trots om gezamenlijk met een wereldspeler als Cygnific te werken aan het optimaliseren van hun processen. Door de toegangsrechten meer afhankelijk te maken van de processen zelf, is het user management een stuk eenvoudiger en gebruikersvriendelijker geworden”, vertelt Stefan IJmker, business consultant bij Avit. “Daar komt bij dat Cygnific nu nog beter in staat is de gebruikersrechten te beheren. Dit is van groot belang in het kader van wet- en regelgeving; compliancy heeft immers een hoge prioriteit.


INZICHT IN RECHTEN

Robert Blokzijl, Director Transformation bij Cygnific: “Onze ambitie is het meest persoonlijke customer service team worden. Hierbij is het uitgangspunt medewerkers optimaal te faciliteren. Daarom is het voor ons essentieel dat zij prettig kunnen werken en snel en eenvoudig toegang hebben tot de juiste informatie en applicaties. Daarmee leggen wij de basis voor een optimale dienstverlening aan onze klanten. Tegelijkertijd willen we voorkomen dat medewerkers applicaties gebruiken waar zij niet voor geautoriseerd zijn. Met de oplossing van Avit hebben we nu het beste van twee werelden en beschikken we over een compleet inzicht in wie welke rechten heeft. Daar komt bij dat de beheerlast bij IT aanzienlijk is afgenomen. We kunnen ons nu meer focussen op het verbeteren van de customer experience en innovatie.

DEEL CONTENT

NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR MEER INFORMATIE.