AVIT VOLTOOIT GEAVANCEERDE NETWERKINFRASTRUCTUUR VOOR NIEUWBOUW TERGOOI MEDISCH CENTRUM IN HILVERSUM

Persbericht


Avit voltooit geavanceerde netwerkinfrastructuur voor nieuwbouw Tergooi Medisch Centrum in Hilversum


Vianen, 4 juli 2023Tergooi Medisch Centrum in Hilversum heeft met succes een nieuwe ICT-infrastructuur geïmplementeerd in hun nieuwbouw, dankzij de nauwe samenwerking met Avit, toonaangevende netwerkintegrator en managed service provider, en partner Buitenhuis Advies. Samen werkten de projectteams aan de ontwikkeling van een geavanceerde ICT-infrastructuur in het moderne ziekenhuis, waardoor hoogwaardige en veilige zorg mogelijk is.


Veilige integratie en samenwerking

Eén van de belangrijkste doelen van het project was het verbinden van alle verschillende systemen, waaronder patiëntbewakingssystemen, wifi telefoons en ‘gewone’ computers, met de centrale ICT-infrastructuur en rekencentra van het ziekenhuis. Met behulp van het Cisco Digital Network Architecture (DNA)-platform, gebaseerd op een Software Defined Access (SDA)-architectuur en inclusief services zoals asset tracking, is gezorgd voor een efficiënte en veilige uitwisseling van gegevens tussen diverse systemen, geoptimaliseerd netwerkbeheer en snelle en betrouwbare connectiviteit.


Bij de implementatie van het project stond ICT-beveiliging hoog op de agenda. In samenwerking met Avit heeft het ziekenhuis gezorgd voor uitgebreide beveiliging van de ICT-infrastructuur, waardoor gevoelige data beschermd worden en de privacy gewaarborgd blijft.


Infrastructuur voor zorgintegratie

De infrastructuur van Tergooi MC maakt een belangrijke stap om betere geïntegreerde zorg te ondersteunen. De techniek maakt het mogelijk op een veilige manier alle vormen van communicatie voor zowel de patiënten als de medische professionals te ondersteunen. Patiënten hebben aan het bed of vanuit hun patiëntenkamer toegang tot hun dossier, berichten of alarmering voor de verpleegkundigen en hun persoonlijke entertainment en internet. Verpleegkundigen communiceren bijvoorbeeld met smartphones direct met elkaar, ontvangen alarmering van apparatuur en van patiënten zelf. Het netwerk is ruim schaalbaar voor een veelheid aan diensten, en door de SDA-architectuur centraal eenvoudig herconfigureerbaar bij veranderingen.

 

Evert Smit, Sector Unit Manager Health Care bij Avit: "We zijn enorm trots op de samenwerking tussen alle partijen en het bereikte eindresultaat. Het is een eer dat Tergooi MC ons het vertrouwen heeft gegeven om gedurende het hele traject verantwoordelijk te zijn voor de volledige implementatie, het beheer en het onderhoud van de ICT-infrastructuur in het ziekenhuis. Dit heeft geresulteerd in een mooie overgang van de oudbouw naar de nieuwbouw, een vrijwel probleemloze implementatie en een probleemloze werking van het systeem."

 

Erik Vosmeijer, ICT-manager van Tergooi MC: "Met de succesvolle voltooiing van dit ICT-project heeft ziekenhuis Tergooi MC een solide basis gelegd voor hoogwaardige zorgverlening in de moderne faciliteit. Het ziekenhuis blijft zich inzetten voor kwaliteitszorg voor onze patiënten, en de voltooiing van dit project draagt zeker bij aan dat streven. Een perfecte basis om verder uit te bouwen."


Over Avit

Als Managed Service Provider (MSP) en cybersecurityspecialist helpt Avit organisaties waarde toe te voegen door vernieuwing. Avit is gespecialiseerd in het optimaliseren van bedrijfskritische IT-netwerken. Met expertise in Enterprise Networking, Hybrid Work, Cybersecurity en Hybrid Cloud, biedt Avit uitgebreide diensten die bedrijven in staat stellen volledig beheerde, veilige en toekomstbestendige netwerken te omarmen. Met een personeelsbestand van meer dan 225 ervaren professionals opereert Avit vanuit kantoren in Nederland, België, Portugal, New Jersey en Manilla. Ontdek hoe Avit de IT-infrastructuur van uw organisatie naar nieuwe hoogten kan tillen: www.avitgroup.com

NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR MEER INFORMATIE.