AVIT EN WINGMEN

BUNDELEN KRACHTEN

INVESTEERDER QUADRUM CAPITAL

ONDERSTEUNT INTERNATIONALE GROEIAMBITIES


Avit Group, network integrator en managed service provider, gaat samen met het Deense Wingmen. Het partnerschap betekent een belangrijke stap in de ambities van beide partijen om een specialistisch netwerk van Cisco Gold gecertificeerde integrators en managed service providers op te bouwen in Europa. Om die ambities te realiseren hebben Avit en Wingmen participatiemaatschappij Quadrum Capital aangetrokken.


BELANGRIJKE STAP IN REALISATIE GROEIAMBITIES

Avit heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in nieuwe producten en diensten en daarmee haar positie als Cisco en Microsoft Gold Partner verder versterkt. De afgelopen periode heeft Avit invulling gegeven aan haar internationale ambities met Avit International en Avit België en zijn er kantoren in de Verenigde Staten en Azië geopend om de 24/7 follow-the-sun managed services dienstverlening verder uit te breiden. Het samengaan met Wingmen betekent een zeer belangrijke stap in de verdere realisatie van een Europees platform. In totaal beschikken beide organisaties over ongeveer 250 Cisco en Microsoft gecertificeerde specialisten en software developers. De gezamenlijke omzet van Avit en Wingmen is ruim 100 miljoen euro in 2021.


SAMENWERKING GARANDEERT CONTINUERING VAN GROEI

Ronald Kraanen, CEO Avit Group: De samenwerking met Wingmen is voor ons een belangrijke stap in de realisatie van een specialistisch netwerk van Cisco Gold Partners in Europa. We zien veel overeenkomsten in onze ambities, bedrijfsfilosofie en cultuur. Het ontwikkelen van nieuwe en innovatieve businessmodellen in de IT-infrastructuur gaat enorm snel. Bij onze klanten is veel behoefte aan functionele integratie. Wij hebben de ambitie om sneller en meer IT-oplossingen en diensten te ontwikkelen om de belangrijke transities en innovaties waar onze klanten, vooral multinationals en publieke opdrachtgevers, voor staan te kunnen ondersteunen. Door onze kennis en expertise te bundelen met de kwaliteit en kennis van Wingmen ontstaan synergievoordelen, die ons beiden in staat stellen onze doelen nog sneller te realiseren.


Kåre Christensen, CEO bij Wingmen: Wij zijn blij dat we de samenwerking met Avit Group hebben gerealiseerd. Onze internationale ambities en doelstellingen op de langere termijn sluiten exact op elkaar aan, en we behoren beide tot de top van de markt. Door deze samenvoeging ontstaat een sterk partnership dat over ongeëvenaarde kennis en ervaring beschikt als het gaat om de producten en diensten van Cisco. Ik kijk ernaar uit om samen met Avit te werken aan een toekomstbestendige IT-infrastructuur bij onze klanten en tegelijkertijd onze gezamenlijke doelen te bereiken.


Rien Nagel, Partner bij Quadrum Capital: Als onafhankelijke investeringsmaatschappij helpen wij bedrijven met het verantwoord realiseren van hun groeiambities. Avit Group en Wingmen zijn twee zeer gerenommeerde partijen en realiseren reeds een enorme groei. Met deze samenwerking en door hun kennis en expertise uit te wisselen, kunnen zij met onze steun deze groei verder versnellen. Ik ben trots op het feit dat wij hier een waardevolle bijdrage aan kunnen leveren.


OVER AVIT GROUP

Avit Group is een kwaliteitsnetwerk integrator en managed service provider die netwerken tot optimale prestaties brengt. Avit Group is expert op het gebied van enterprise networking, collaboration & workspace, integrated security en applicatie-integratie. De gecertificeerde specialisten van Avit Group zijn in staat om ambities en bedrijfsprocessen van klanten te vertalen naar een toekomstbestendige IT-infrastructuur en om complexe integratievraagstukken op te lossen, zodat IT waarde toevoegt aan de business van de klant. Avit Group is een Cisco Gold Partner en is onlangs uitgeroepen tot EMEAR North Enterprise Networking & Meraki Partner of the Year 2021, Collaboration Partner of the Year 2021 en Enterprise Networks & Cloud Partner of the Year 2021. Avit Group telt ruim 180 medewerkers. 


OVER WINGMEN

Wingmen is een gefocuste systeemintegrator die ernaar streeft een leidende speler te worden op de Deense markt. Wingmen is op het gebied van het aantal specialisten een van de twee grootste gespecialiseerde Cisco-partners met expertise in drie technologiegebieden: Enterprise Networking, Security en Datacenter Architecture. Wingmen ontwerpt, implementeert, exploiteert en bedient de IT-infrastructuuroplossingen van haar klanten. Wingmen is een Cisco Gold gecertificeerde partner.


OVER QUADRUM CAPITAL

Quadrum Capital is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die bedrijven uit het mid-market segment helpt bij het verantwoord realiseren van hun (internationale) groeiambities. Ondernemerschap, sterke betrokkenheid en de inbreng van hoogwaardige managementervaring, netwerk en financiële slagkracht vormen hiervoor de basis. IT behoort tot een van de focussectoren van Quadrum Capital en binnen dit segment heeft het bedrijf de afgelopen jaren een sterk track record opgebouwd.

DEEL CONTENT

NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR MEER INFORMATIE.