AVIT GROUP EN DIJKLANDER ZIEKENHUIS

WERKEN SAMEN AAN "ONGEKEND GOEDE ZORG"

AVIT EN DIJKLANDER ZIEKENHUIS

WERKEN SAMEN AAN "ONGEKEND GOEDE ZORG"


Vianen 1 september 2022– Avit maakt de complete IT-netwerkinfrastructuur van het Dijklander Ziekenhuis toekomstbestendig. Deze digitaliseringslag moet leiden tot hogere beschikbaarheid van systemen en meer veiligheid, en dus tot betere zorg. Met deze gunning is de intentie uitgesproken voor een langdurige samenwerking.


Het Dijklander Ziekenhuis telt vier locaties in Noord-Holland. Er werken in totaal ruim 3500 medewerkers, waarvan 290 medisch specialisten en 900 verpleegkundigen. Het is essentieel dat het vaste netwerk en de Wifi optimaal functioneren. Er is daarom gekozen voor het uitbesteden van IT-netwerkbeheer en -onderhoud, aan een partner voor wie het garanderen van continuïteit core business is. Dat Avit bij de aanbesteding als winnaar uit de bus kwam, had – behalve met kennis – ook te maken met ervaring, snelheid en persoonlijke aandacht.


PRAGMATISCHE INSTELLING

Evert Smit, Sector Unit Manager bij Avit: “Ik denk dat vooral onze pragmatisch aanpak indruk maakte. We zijn open, transparant en eerlijk en durven te benoemen ook wat er niet goed gaat. Hiernaast bleek Dijklander Ziekenhuis per direct ondersteuning nodig te hebben bij netwerk activiteiten, zonder te aarzelen zijn drie van onze netwerkengineers direct aan de slag gegaan, zodat er adequaat bijgesprongen kon worden.” Avit heeft veel ervaring opgedaan bij andere ziekenhuizen, zoals onder andere bij Tergooi MC, maar volgens Smit is er geen vast recept voor succes: “Elke IT-organisatie is anders en Avit gaat altijd voor de meest passende managed oplossing”.


Ed de Myttenaere, CIO Dijklander Ziekenhuis: “We zijn in gesprek gegaan met drie organisaties voor de uitvraag voor de uitbesteding van het onderhoud van ons gehele Cisco-netwerk. We hebben Avit deze opdracht gegund, omdat we veel vertrouwen hebben in de kennis en kunde, ervaring, kwaliteit, en professionaliteit. Daarnaast past de no-nonsens cultuur goed bij Dijklander . Avit heeft inmiddels de transitie en onboarding met succes voltooid. Ik kijk uit naar het verder opbouwen van onze samenwerking.”


STAPSGEWIJS VERBETEREN EN LIFECYCLE MANAGEMENT

Tijdens de transitie en onboarding (onderdeel van de dienstverlening) hoort ook dat Avit het huidige IT-netwerklandschap compleet in kaart brengt en een roadmap opstelt voor verbetering en vernieuwing hiervan. Vanuit onze managed dienstverlening gaat Avit het lifecycle management (LCM) van de netwerkinfrastructuur vormgeven, zodat het ziekenhuis altijd over actuele netwerk technologie beschikt. Zo draagt Avit bij aan het ultieme doel van het ziekenhuis: “Ongekend goede zorg leveren, snel patiënten helpen en aandacht voor hen hebben.” Hoewel er in eerste instantie een overeenkomst is voor één jaar, is de blik nadrukkelijk op de toekomst gericht. 
NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR MEER INFORMATIE.