ASICS EUROPE STELT AVIT AAN ALS HOOFDAANNEMER

VOOR UITBESTEDE IT-DIENSTEN

Nieuwegein, 8 januari 2019 – Netwerkintegrator Avit is door ASICS, een van de grootste producenten van sportschoenen en -kleding, sportartikelen en -accessoires ter wereld, aangesteld als hoofdaannemer voor de IT van nagenoeg alle ASICS EMEAR onderdelen. Beide bedrijven zijn een lange termijn samenwerking overeengekomen met een contractwaarde van enkele miljoenen euro’s. Als hoofdaannemer is Avit verantwoordelijk voor onder andere het bewaken van en het rapporteren over IT-diensten, alsook voor het strikt opvolgen van gemaakte afspraken.


Edwin Idema, Global IT Manager ASICS Europe: "ASICS heeft een klein IT-team dat veel werk moet verrichten. Tegelijk bestaat er een sterke behoefte aan het op elkaar afstemmen van business en IT. Daarom hebben wij besloten het operationele IT-werk uit te besteden en zijn we op zoek gegaan naar een partij die een groot deel van de IT kan leveren én de leveranciers voor het resterende deel kan aansturen. We hebben dan nog maar één delivery manager om de operationele IT mee af te stemmen. Het geeft ons IT-team veel meer tijd en ruimte om onze business te ondersteunen.”


Ronald Hoogeboom, extern organisatieadviseur bij ASICS: “Een belangrijk criterium voor ons was dat de IT-hoofdaannemer kan werken volgens het Service Integration And Management (SIAM) model. Na een uitgebreide, onafhankelijke selectieprocedure hebben we Avit geselecteerd. Waar andere aanbieders menen dat al te kunnen, is Avit op onze vraag ingegaan met ondernemerslust en bereidheid te investeren om volgens SIAM te werken. We hebben alle vertrouwen in de kennis, kunde en ervaring van Avit!”


Ronald Kraanen, CEO van Avit: “Avit was al netwerkleverancier van ASICS, maar we zijn er trots op dat we in de onafhankelijke selectieprocedure als beste naar voren kwamen. Een belangrijke reden waarom we aan de vraag van ASICS kunnen voldoen, is dat we ervaring hebben met het regisseren van verschillende IT-partijen in outsourcingstrajecten. We zien SIAM als een logisch vervolg op outsourcing en het is onze ambitie om veel met SIAM te gaan doen. In de markt zien we er steeds meer vraag naar.”


Service Integration And Management (SIAM) gaat verder dan alleen de regie over de dagelijkse bewaking van diensten. Volgens SIAM neemt de IT-dienstverlener verantwoordelijkheid voor de end-to-end beschikbaarstelling van IT-services aan de business, gebaseerd op KPI’s. Dit gaat gepaard met de integratie van alle interne en externe (al dan niet uitbestede) services (inclusief de cloud) in de IT-waardeketen.


Het Europese hoofdkantoor van ASICS met meer dan 300 medewerkers is gevestigd in Hoofddorp. Van daar uit gaat Avit volgens SIAM de verschillende IT-dienstverleners van ASICS managen. De diensten van de verschillende leveranciers zullen geïntegreerd worden, waarbij Avit de verantwoordelijkheid voor het geheel neemt.


De overeenkomst heeft op een aantal vlakken al invulling gekregen. Avit gaat de service desk (op afstand), de service counter (een balie in het kantoor van ASICS) en on site support in EMEAR verzorgen voor ASICS. Op termijn zullen hier steeds nieuwe diensten aan worden toegevoegd. Daarnaast hebben ASICS en Avit verder als doelstelling de volwassenheid van de diensten (‘maturity’) stapsgewijs te vergroten van 1,5 tot 3,0 in 2020.

DEEL CONTENT

NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR MEER INFORMATIE.