Autoschade-app voor ASN NederlandMet de overname van Xamarin door Microsoft heeft Microsoft-partner Ifective de mogelijkheid haar kennis en ervaring in het bouwen van software te combineren met de nieuwste technologie voor het bouwen van apps voor verschillende besturingssystemen en devices. Het resultaat? Voor de ASN Groep, een schadeherstelketen met een landelijk netwerk van ruim 80 vestigingen, bouwden we een veelzijdige en uiterst functionele app voor de registratie van autoschade.

Ook offline schade registreren

Met de app kunnen schadeherstellers een auto registreren, een schadedossier aanmaken inclusief beeldmateriaal en andere bijlagen en hun schade melden bij ASN. Erg praktisch is de mogelijkheid om het schadedossier en bijvoorbeeld foto’s offline te kunnen starten, zodat gebruikers die tijdelijk geen verbinding hebben toch van de functionaliteiten gebruik kunnen maken. In dat geval kan de schade worden geüpload op het moment dat er weer een verbinding beschikbaar is.


Aansluiting op centraal IT-systeem

ASN gaf Ifective opdracht voor de ontwikkeling omdat de app die voorheen werd gebruikt niet meer voldeed en ASN een aantal verbeteringen aan de app wilde toevoegen. De nieuwe app sluit aan bij de centrale applicatie Portoview die ASN gebruikt. Vanuit dat systeem wordt het verdere schadeherstelproces uitgevoerd en geadministreerd. Voor Ifective is Portoview geen onbekend terrein; het softwarehuis bouwde het systeem voor ASN.


Bewuste keuze voor Ifective

Gezien de jarenlange ervaring die Ifective heeft met softwareontwikkeling en het proces van ASN, en het feit dat Ifective nu met Xamarin de mogelijkheid heeft die kennis om te zetten in apps, was Ifective een bewuste keuze voor de bouw van de app. Op basis van de huidige functionaliteiten en de verbeteringen die ASN gerealiseerd wilde zien heeft Ifective een nieuw ontwerp gemaakt en de complete app naar tevredenheid gerealiseerd.


Oplossing

Met de toename aan mobile devices worden steeds meer apps gebruikt voor een groeiend aantal functionaliteiten. Ifective ontwikkelde de app, die geschikt is voor zowel Android als iOS, met behulp van Xamarin. Daarmee is het mogelijk om crossplatform apps te ontwikkelen in C#.

Functionaliteiten van de app: