MERAKI:

HET GEMAK VAN EEN CLOUD MANAGED NETWORK DAT ZICH AAN JOUW ORGANISTIE AANPAST

MERAKI

HET GEMAK VAN EEN CLOUD MANAGED NETWORK DAT ZICH AAN JOUW ORGANISTIE AANPAST


We werken vaker op afstand, nemen meer diensten af uit de cloud en gebruiken meer slimme apparaten. Digitalisering biedt veel mooie kansen om efficiënter te werken en te groeien. Maar hier staat tegenover dat de complexiteit van het bedrijfsnetwerk toeneemt, evenals de beheerslast. Omdat het IT-budget meestal geen gelijke tred houdt, kom je voor een grote uitdaging te staan. Hoe kun je tegelijkertijd optimale snelheid, beschikbaarheid en security garanderen en kosten besparen? In deze blog lees je hoe je dit met een (Cisco Powered) Meraki Cloud Managed Network voor elkaar krijgt, op een manier die bij jou past.


Door de pandemie is het speelveld in veel organisaties drastisch verschoven. Waar voorheen vooral op kantoor werd gewerkt, is dat nu in hoofdzaak op afstand. Nu er weer licht schijnt aan het eind van de covid-tunnel, is er blijvend behoefte om altijd toegang te hebben tot een goed werkend netwerk. Of het nu thuis is, onderweg of op kantoor. Met Meraki is het eenvoudig om snel nieuwe digitale werkplekken uit te rollen. Maar ook het toevoegen van nieuwe locaties is snel geregeld. Het maakt niet uit of het om één nieuwe vestiging gaat aan de overkant van de straat, of 250 vestigingen in een ver buitenland. Het netwerk kan bedraad of juist draadloos zijn, maar functioneert altijd en overal op dezelfde manier.


Het beheer is eenvoudig omdat Meraki werkt met een overzichtelijk dashboard. Dat zorgt voor compleet inzicht in wat er op het netwerk gebeurt. Het verschaffen van toegang van gebruikers en apparaten verloopt grotendeels geautomatiseerd, op basis van profielen. Dat scheelt veel werk. Ook nieuwe functionaliteiten worden automatisch toegevoegd aan bestaande omgevingen, dat maakt Meraki toekomstbestendig.


PROFITEER VAN DE VOORDELEN VAN DIENSTVERLENING UIT DE CLOUD

Door het ontwerpen en uitrollen van de infrastructuur uit te besteden, valt er nog meer voordeel te behalen. Denk aan:

  • Besparing op investeringskosten (alleen betalen voor gebruik).
  • Makkelijk opschalen.
  • Verlichten van de druk op eigen IT-mensen.


Ook security levert minder stress op, al was het maar omdat beveiligingsupdates automatisch worden doorgevoerd. Meraki biedt een veilige omgeving dankzij ondersteuning door security platformen van Cisco. Een geruststellende gedachte in een tijd dat cyberdreiging toeneemt en we steeds afhankelijker zijn van data. SD-WAN bijvoorbeeld is onderdeel van Meraki en biedt extra mogelijkheden tot kostenbesparing, doordat het alternatieven biedt voor dure MPLS-lijnen.


AVIT STEMT MERAKI-DIENSTVERLENING AF OP JOUW WENSEN

Avit heeft veel kennis en ervaring op het gebied van Meraki. Doordat Avit van huis uit een system integrator is met een eigen research & development-team, voegt het extra waarde toe aan diensten door ze aan te passen aan de wensen van de klant. Als nieuwe businessbehoeften daarom vragen, is het netwerk in een paar minuten veilig aangepast, op alle locaties.

Avit kan tevens het beheer en onderhoud (deels) overnemen. Daardoor komt IT capaciteit vrij die je voor andere doelen kunt inzetten. Met het Meraki Cloud Managed Network van Avit beschik je dus altijd over een eenvoudig beheersbaar netwerk. Makkelijk op te schalen en toegespitst op jouw specifieke situatie. Doordat Avit ondersteuning biedt bij elke stap, wordt digitaliseren een zorgeloze reis.